Măsuri sanitare

la Făgăraș Rocks! 2022

Mai jos sunt măsurile sanitare de la edițiile precedente.
Cadrul legislativ oscilează prea mult pentru a putea enunța de acum măsurile sanitare valabile la Făgăraș Rocks! 2022. Foarte probabil accesul la eveniment îl vei face pe baza testului PCR, testului rapid sau al certificatului verde. E important ca înainte de a te înscrie să înțelegi și să accepți că la eveniment vom aplica legislația în vigoare la acea oră.
Regulamentul sanitar valabil la ora evenimentului va fi prelucrat și anunțat atât public cât și individual în luna precedentă acestuia.

Anul 2021 este unul plin de provocări iar organizarea unui eveniment de alergare montană devine diferită față de ceea ce știam toți până acum.

Pentru ca evenimentele de profil să își dovedească rostul într-un climat îmbibat cu teama de răspândirea SARS-CoV-2 (COVID 19) este esențială contribuția ta, este esențială responsabilitatea ta, alergătorule.

Măsurile organizatorilor și conduita voluntarilor au sens doar dacă sunt completate de atitudinea ta responsabilă, prin care demonstrezi că alergarea montană e sănătoasă, nicidecum prilej de răspândire a virusului.

În vederea respectării ANEXA nr. 2: REGULAMENT privind condiţiile necesar a fi respectate în vederea practicării sporturilor individuale în aer liber, la Ordinul nr. 667/2020, prezentul set de măsuri devine anexă a regulamentului Făgăraș Rocks!

În consecință, prin înscrierea la evenimentul Făgăraș Rocks! fiecare participant se obligă să respecte și să pună în aplicare măsurile sanitare stipulate în această pagină.

Persoanele responsabile cu respectarea măsurilor sanitare sunt: Bogdan Bucelea și George Moldovan

 

1. Deplasarea către şi de la locul de desfăşurare a antrenamentului trebuie să se facă respectând toate măsurile de protecţie dispuse de autorităţi.

2. Distribuim kiturile de concurs la locul evenimentului, în aer liber, vineri 6 august și în dimineața zilei de sâmbătă, 7 august, după programul care va fi afișat cu minim două săptămâni înainte, în pagina PROGRAM.

3. Membrii echipei noastre poartă măști și mănuși de protecție. De asemenea, este necesar și obligatoriu ca și participanții să poarte măști la ridicarea kiturilor și în tot timpul petrecut în zona de start/finish. În cazul consumării de alimente/bauturi, participantul se distanțează de ceilalți participanți, la minim 1.5 m.

4. Pentru ca la data primirii lor de către concurenți să fie minimizat riscul epidemiologic, toate produsele din pachetele de concurs sunt dezinfectate cu lămpi UV-C și cu dezinfectanți de nivel mediu și înalt ori lăsate în pachet un timp mai mare decât durata de viață a virusului.

5. Ședinta tehnica, cu prezentarea traseelor, regulilor de concurs și măsurilor speciale de protecție, o facem în două faze: în prima distribuim un video detaliat pe toate canalele online, via e-mail, Facebook, Youtube și pe www.fagarasrocks.ro iar în a doua fază reluăm informațiile esențiale înaintea startului cursei, conform programului afișat pe website cu minim două săptămâni înainte, în pagina PROGRAM. Pentru faza a doua semnalizăm pe sol poziționarea participanților pentru a facilita distanțarea fizică. Și toți purtăm măști. Idem semnalizăm la seminar/workshop/concert.

6. Ședința comună de încălzire nu va avea loc de această dată, participanții fiind îndemnați să se pregatească individual pentru start. Pe tot parcursul încălzirii participanţii la activitatea sportivă se asigură că respectă distanţa de siguranţă de cel puţin 1.5 m faţă de celelalte persoane.
Fiecare participant păstrează distanța de 1.5m și în timpul ședintei tehnice, a premierii sau a oricărei alte activități din zona start/finish, pînă plecarea în cursă și imediat după sosirea din aceasta.

7. Este interzisă eliminarea salivei în spaţiul de antrenament, dat fiind că particulele de salivă sunt mediul cel mai propice pentru răspândirea SARS-Cov-2.

8. Participă la organizarea şi desfăşurarea competiţiilor doar persoanele a căror prezenţă este necesară, pentru a limita pe cât posibil numărul celor care sunt expuşi unui potenţial risc de infectare.
În acest sens, rugăm participanții să nu aducă susținători la locul evenimentului.

9. Înainte de participarea la curse sportivii trec prin triajul epidemiologic parcurs în 2 etape: prezintă sau semnează declarația pe propria răspundere referitoare la istoricul medical recent iar la fața locului le va fi măsurată temperatura prin termoscanare.
Prevederile legale în vigoare la aceasta dată interzic accesul si participarea la activitati persoanelor a căror temperatura depaseste 37,3 °C.
În cazul înregistrării unei temperaturi peste 37,3 °C, aceasta se raportează către medicul coordonator al competiţiei în vederea izolării cazului suspect, cu anunţarea imediată a direcţiei de sănătate publică şi a celorlalte autorităţi competente.

10. Toți cei prezenți, competitori, antrenori, organizatori (membrii echipei, voluntari), personal auxiliar, reprezentanţi ai presei, etc. trec prin cele două faze ale triajului epidemiologic și sunt notați într-o listă nominală, pentru a facilita o eventuală anchetă epidemiologică.

11. Întreg personalul implicat în organizarea evenimentului poartă măști și mănuși în timpul exercitării atribuțiilor desemnate.

12. Asigurăm pentru toţi participanţii dispensoare de igienizare a mâinilor cu produse biocide avizate/autorizate la intrarea în spaţiul destinat evenimentului, în punctele de alimentare/hidratare, în zona de start/finish, în zona de ridicare kit-uri.
Fiecare participant primește în kitul de concurs masca de protecția și batiste de unică folosință.

13. Startul concursului se dă în valuri de câte 5 persoane, cu 5-10 secunde distanță între fiecare 2 valuri consecutive. La start participanții din fiecare val vor păstra o distanta fizica de minim 1.5 metri.

14. După trecerea liniei de finish, voluntarii noștri (care poartă măști și mănuși de protecție), înmânează alergătorilor măști și le oferă medaliile de finisheri.

15. Festivitatea de premiere se desfășoară cu respectarea distanței recomandate între toți cei prezenți și amenajăm podiumul astfel încât distanța fizică să fie respectată și între ocupanții acestuia.

16. Dacă situatia o impune, pentru o eficientizare a măsurilor de distanțare fizică, prezentarea câștigătorilor și felicitările au loc online, la scurt timp după concurs.

17. La punctele de alimentare / hidratare de pe traseu și de la sosire, voluntarii poartă măști și mănuși de protecție.

18. În tot spațiul evenimentului fiecare participant poartă mască și păstrează distanța fizică față de ceilalți participanți, față de voluntari și organizatori.

19. Apa de la punctele de hidratare este oferită în pet-uri sigilate, câte unul pentru fiecare participant. Alimentele pe care le oferim la punctele de pe traseu sunt și ele vidate și oferite individual.

20. La toate punctele de alimentare / hidratare de pe traseu, precum și la centrul de concurs, punem la dispoziția participanților și membrilor echipei de organizare dezinfectanți și containere pentru deșeuri (măști și mănuși folosite, etc)

21. Toți membrii echipei și fiecare voluntar facem tot posibilul ca Făgăraș Rocks! să asigure cele mai bune condiții pentru toti cei prezenți. În perioada asta, siguranța participanților e mai mult ca oricând un aspect esențial. De aceea, suntem receptivi la orice propunere pertinentă venită din partea ta, care poate completa măsurilor de siguranță și răspundem, cu drag la orice întrebare.
Te ascultăm la 0739 279 464 și te citim la fagarasrocks@acuminfinit.ro sau în inbox-ul www.facebook.com/fagarasrocks.

22. Conform legilor în vigoare la data redactării prezentului set de măsuri, prezența spectatorilor în zona de concurs nu este permisă.

23. La ședința tehnică, premiere și seminar/workshop/concert demarcăm cu fanioane locurile în care pot sta toate persoanele cu respectarea distanței fizice.

24. La Făgăraș Rocks! 2022 sponsorii/partenerii nu oferă la probat articole vestimentare sau de încălțăminte..

25. În punctele de alimentare delimităm o zonă de aproximativ 20m în jurul standului, zonă în care e interzisă eliminarea salivei și clătirea cu apă a oricărei părți din corp. Mai delimităm o zonă o zona de alți 30 m în care concurenții pot face cele interzise în zona de 20 m și pot arunca ambalaje.

26. Afișăm la loc vizibil, în toate spaţiile folosite de competitori, postere informative privind regulile de igienă a mâinilor, igienă respiratorie, practicarea responsabilităţii sociale prin distanţarea fizică şi monitorizarea propriei stări de sănătate.

27. Asigurăm în grupul sanitar dispenserelor cu săpun, dispensere cu dezinfectant şi prosoape igienice de unică folosinţă (din hârtie), precum și dezinfecţia periodică a grupurilor sanitare cu produse biocide avizate/autorizate.

28. E obligatoriu ca participanţii să respecte regulile de igienă (folosesc batista de unică folosinţă în caz de tuse sau strănut, evită schimbul de echipament sportiv, săpun, sticle cu apă şi alte articole personale cu alți competitori, evită contactului fizic (strângeri de mână, îmbrăţişări).

29. Pe traseu, în cazul depășirilor, concurentul care vine din spate anunță verbal pe ce parte dorește să depășească iar concurentul din față va permite aceasta, ambii având obligația de a contribui la păstrarea distanței fizice, conform normelor legale.
Alergătorii realizează rapid depășirile, cu respectarea maximului de distanța posibilă; în toate celelalte situații, vor menține o distanța de minim 1.5 metri față de ceilalți participanți.

30. Toţi reprezentanţii presei care asistă la competiţie trebuie să declare că sunt de acord să respecte normele de igienă, să se supună triajului epidemiologic în doi pași şi să respecte distanţa fizică de cel puţin 1.5 m față de celelalte persoane prezente.

31. Participanții se obligă să dezinfecteze hainele (echipamentul purtat în cadrul evenimentului) de indată ce ajung acasă. Recomandăm ca participantii să dețină un schimb de haine (cel puțin tricoul), astfel încât hainele purtate în cadrul evenimentului sportiv să fie date jos cât mai repede. Hainele purtate sunt depozitate într-o pungă închisă, primită în kit, iar după schimbarea hainelor participantul se dezinfectează pe mâini.

32. Procedura în eventualitatea depistării unui caz suspect de COVID-19
Organizatorul amenajează un spaţiu de izolare pentru cel puţin o persoană cu simptomatologie COVID-19, care să fie bine ventilată, să nu comunice cu alte incinte sau spaţii definite; utilitatea este aceea de a izola de persoanele prezente la competiţie orice persoană care prezintă simptome până la un consult de specialitate/testare/evacuare. Responsabilul sanitar anunţă imediat eventualul caz suspect către personalul medical aflat la locul competiţiei şi informează obligatoriu direcţia de sănătate publică locală si serviciul de urgenţe 112. Această încăpere este folosită doar pentru o astfel de situaţie.

33. Proceduri în eventualitatea apariţiei unui focar de infecţie pe perioada competiţiei
Organizatorii competiţiei întrerup competiţia în cazul în care descoperă cel puţin un caz de infecţie, până la finalizarea anchetei epidemiologice.

34. Ne rezervăm dreptul de a descalifica orice concurent care nu respectă măsurile sanitare sau utilizează limbaj inadecvat, ironic ș.a.m.d. față de voluntari.