concept

Oamenii pasionați schimbă lumea!
Asta e convingerea în care Făgăraș Rocks! își are rădăcinile și tot ce facem se ramifică din asta:

– avem o viziune în care Țara Făgărașului e super atractivă și tinerii de oriunde vor să trăiască aici. Un loc asociat cu excelența, un loc în care simt că-și pot atinge potențialul.

Ne asumăm misiunea de a crea un eveniment care să atingă / redefinească standarde de top pe toate planurile, inspirație pentru tinerii făgărășeni: aici, acasă pot ținti excelența în orice fac. Pentru asta construim pas cu pas o echipă solidă. De la zero, din oameni care n-au avut legătură cu alergarea montană. Oameni care în acest proces învață frumusețea și valorile acestui sport, învață că-i mai mult stil de viață decât sport și învață că pot ținti oricât de sus atunci când cred cu adevărat în ceva.

– avem o viziune a Țării Făgărașului = Țara Sporturilor Outdoor, o comunitate care pune în valoare extraordinara diversitate de relief a zonei, în moduri sustenabile. Alăturăm Făgăraș Rocks! modalităților de a promova atracțiile naturale extrem de variate ale zonei;

– ne asumăm misiunea creării unui eveniment de skyrunning ce oferă o experiență spectaculoasă și am ales trasee sălbatice, trasee ce te duc pe muchii, creste și vârfuri unde întâlnești doar spectacolul alpin pur. Fără drumuri, fără mașini, fără ciment, fără antene, fără nimic ce nu-i la locul lui pe munte. Doar peisajele care taie respirația. Pentru asta am reabilitat trasee puțin umblate și ”inventăm” trasee pe unde umblau doar cerbul, lupul, ursul și capra neagră; creăm trasee turistice noi, pentru a facilita tuturor iubitorilor de munte experiența estului Făgărașilor;

– ne asumăm misiunea organizării unei competiții sportive în care faptul că treci linia de finish e marele premiu în sine, pentru că ”Făgărașu-i Făgăraș!” și nu-i la îndemâna oricui. Am ales trasee care îmbină spectacolul vizual cu urcări brutale și coborâri tehnice, trasee de skyrunning ce îmbină zonele de traseu marcat cu cele de traseu sălbatic, la capătul cărora experiența Făgărașilor e premiul pentru care vrei să revii.

– ne asumăm misiunea construirii unui eveniment care transcende sportul și îți oferim un festival social centrat pe o experiență sportivă remarcabilă. Îl condimentăm cu activități conexe ce oferă oamenilor de calitate care sunt alergătorii montani șansa de a trăi împreună experiențe precum expoziții de artă creată tot de ei, teatru, concerte, proiecții de film, sesiuni de yoga, de antrenament articular, ateliere și seminarii cu beneficii concrete atât în sport cât și în viața de zi cu zi (nutriție, pregătire sportivă, recuperare, valoarea donării de sânge pentru organismul donatorului, cum abordăm prezența ursului în habitatul natural), discuții moderate cu personalități remarcabile ale lumii montane, experiențe culinare, camping, curse de familie …

Lista e mereu deschisă pentru activități prin care să oferim plusvaloare, activități prin care creștem beneficiul social al prezenței la un eveniment sportiv.

În procesul de transformare a unei idei într-un eveniment de calitate, finalmente internațional, tinerii din Țara Făgărașului învață că pentru a se manifesta cu succes nu-i necesar să migreze, ci e esențial să creadă în ce fac și să iubească ce fac.

Pentru că oamenii pasionați schimbă lumea!

#AlegiAltitudinea și #TrăimExperiența Făgăraș Rocks!

În procesul de transformare a unei idei într-un eveniment de calitate, finalmente internațional, tinerii din Țara Făgărașului învață că pentru a se manifesta cu succes nu-i necesar să migreze, ci e esențial să creadă în ce fac și să iubească ce fac.

Pentru că oamenii pasionați schimbă lumea!

#AlegiAltitudinea și #TrăimExperiența Făgăraș Rocks!