Hermeneasa Skyrace 2

DISTANȚA

DIFERENȚĂ DE NIVEL

TIMP LIMITĂ

 • Teren: asfalt, drum forestier, poteci prin păduri de foioase și conifere, muchie la gol alpin, treceri peste pâraie, traseu de creastă.
 • Contribuția de participare:
  – 180 de lei în intervalul 26 ianuarie – 6 februarie, pentru primii 20 de înscriși,
  – 225 de lei între 7 februarie – 20 martie,
  – 261 de lei între 24 martie – 4 august, 15:00.

 

 •  Recordurile cursei:
  Andreea Pîșcu – 4:14:12 – 2021
  Cristian Moșoiu – 3:31:53 – 2020
 • Punctele de susținere:
  – P22 Roua Muntelui – km 7.5 / alt. 675 – mâncare, apă, control, orientare
  – P23 Țurțanu Babei – km 13.9 / alt. 1642 – orientare
  – P24 Poiana Babei – km 14.5 / alt. 1554 – mâncare, apă, control, orientare
  – P16 Pietrele Popii – km 20.1 / alt. 2205 – orientare, apă, control
  – P17 sub Belia Mare – km 21.65 / alt. 2331 – orientare, sursă naturală de apă
  – P18 Refugiul Scoarța – km 26.9 / alt. 1961 – mâncare, apă, control, orientare
  – P18A Valea Berivoi – km 31.3 / alt. 945 – orientare, sursă naturală de apă

Descrierea traseului

Marcaj:
– panglică verde fosforescent (în primele ore de cursă) sau alb-roșie prin zonele cu vegetație înaltă;
– fanioane portocalii în zonele de pășune alpină;
– marcaj turistic bandă roșie;
– marcaj turistic punct roșu;
– marcaj turistic triunghi roșu;
– marcaj turistic bandă albastră.

START la bază.

După 150 m virăm la dreapta, pe drumul comunal.

După încă 200 m virăm la stânga, pe drumul forestier pe care urmăm marcajul de cursă cu panglica verde fosforescent.

Până la km 6.1 urmăm panglica fosforescentă pe drum forestier și drum de taf. Apoi urmează o străpungere de aprox. 200 m până în alt drum de taf ce iese lângă unitatea militară.
Ascunde telefonul, pentru că fotografiatul e interzis 🙂

La km 6.95 ieșim în drum de țară, pe care-l urmăm spre stânga, prin fâneață și apoi intrăm pe potecul cu care începe urcarea pe Muchia Babei.
Urmează o succesiune cu poteci prin pădure de foioase, drum de taf prin pădure de conifere, potecă prin pădure de conifere, potecă prin jnepeniș și traseu în golul alpin, finalizată cu urcarea pe ”muchia matematică”, până la P16 (km 22.15), vârful Pietrele Popii, urmând marcajul cu fanioane portocalii.

Odată reveniți în creastă virăm la stânga pe marcajul turistic de creastă, banda roșie, pe care o urmăm până la P17 (km 23.5, orientare), la stâlpul indicator de sub vărful Berevoescu., unde părăsim pentru ultima dată traseul de creastă , urmăm marcajul cu fanioane, vizităm Belia Mare, ultimul vârf peste 2200 și începem coborârea spre refugiul Berevoescu Nou.

De aici coborâm pe marcajul cu punct roșu în Șaua Țiganului, de unde abordăm ultima urcare din cursă, spre refugiul Scoarța, urmărind punctul roșu turistic și marcajul de cursă cu fanioane.
Aici avem P18 (km 28.65), ultimul punct de alimentare și panoramă la 360 de grade, de unde virăm la stânga și începem coborârea muntelui Piciorul Bătrân, 4.3 km cu 1020 D-. urmând poteca turistică mai greu vizibilă la început, marcată turistic cu bandă albastră și pentru concurs cu fanioane portocalii.
Depășim zona de pășune alpină și jnepeniș la km 30.1, unde întîlnim o stâncă masivă pe dreapta, urmată de o poiană cu afeniș, din care poteca iese prin partea dreaptă a capătului nordic.

De aici coborâm urmând banda albastră (marcaj turistic) și panglicile alb-roșii (marcaj de cursă).
Atenție, prin pădurea de conifere, la conurile de pe jos, pe care putem derapa.

Continuăm prin pădurea de conifere până la km 31, unde traversăm o poiană mai mică, urmată curând de o alta mai mare ce ține de la km 31.1 până la 31.35. La capătul ei urmează o rariște din care ieșim în drumul de taf, pe care coborâm până la o intersecție de drumuri de taf, la ieșirea din care găsim pe dreapta un stâlp.
Aici părăsim drumul în dreapta, urmând marcajele cu bandă albastră și, unde e cazul, panglică alb-roșie, la limita dintre pădurea de conifere (în dreapta) și foioase (în stînga).
Atenție la înclinația și tehnicitatea potecii. Pe această zonă există potențial de alunecare pe patul de frunze sau pe mici fragmente de lemn.

Urmăm marcajele până întâlnim iar drumul de taf, pe care-l traversăm , reîntîlnind marcajele dincolo de acesta. Continuăm coborârea, ajungând la o zonă frumoasă, cu stânci, unde e necesară atenție la ocolirea acestora.

După încă aprox. 150 m ieșim în drumul de taf iar după alți aprox. 150 ajungem la intersecția cu alt drum de taf, din care vedem, în stânga, podul și drumul forestier de dincolo de acesta.
Aici, la km 31, avem sursă naturală de apă și intrăm pe ultimii 4 km ai cursei, cu fals plat pe drumul forestier.

La km 36.9 trecem pe lângă barieră și ne pregătim de SOSIRE. Urmăm drumul înainte, până la km 37.3, unde virăm la dreapta spre BUCURIEEEEE.

Aici primim medalia de finisher și ne savurăm mâncarea și activitățile din zona de relaxare.

Noi, echipa Făgăraș Rocks!, știm că putem să-ți oferim o experiență și mai faină, iar pentru asta te așteptăm și pe la cortul de ridicare kit-uri, transformat în cort de feedback, să ne ajuți cu părerile și sfaturile tale să facem treabă și mai faină în 2023.

Mulțumim!